KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Slavnostní vyhlášení soutěže Středočeská Regionální potravina 2013 v Lysé nad Labem

18/09/13

Ocenění výrobci značkou Středočeská Regionální potravina v roce  2013 převezmou slavnostně ocenění dne 4. 10. 2013 na výstavišti v Lysé nad Labem   Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2013. O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se letos ucházelo 72 […]

Ocenění výrobci značkou Středočeská Regionální potravina v roce

 2013 převezmou slavnostně ocenění dne

4. 10. 2013 na výstavišti v Lysé nad Labem

 

Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2013. O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se letos ucházelo 72 produktů od 26 výrobců. O logo výrobci soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly kategorie alkoholické a nealkoholické nápoje a pekařské výrobky.

Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Středočeská Regionální potravina navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

   

 
Kategorie:
Oceněný výrobek a výrobce:
1.
Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas
Chlumecká pochoutka-kýta
vyrábí: Soukup-Příbram s.r.o.
2.
Masné výrobky trvanlivé
Milovické viržínko s paprikou
vyrábí: Fiala Milovice s.r.o.
 
3.
Sýry včetně tvarohu
sýr Popelák
vyrábí: Mlékárna Kopecký s.r.o., Hatě
 
4.
Mléčné výrobky ostatní
nevyhlášeno
5.
Pekařské výrobky včetně těstovin
Rožďalovický rohový koláč
vyrábí: Milena Tarabová, Rožďalovice
6.
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
Jahodová roláda smetanová
vyrábí: Integrovaná střední škola ,Jesenice
7.
Alkoholické a nealkoholické nápoje
pivo Bakalář za studena chmelený
vyrábí Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s.
8.
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
Špenát listový sekaný
vyrábí : Agro Jesenice u Prahy a.s.
9.
Ostatní
Majolka-klasická majonéza
vyrábí: Boneco a.s., Kostelec nad Černými lesy
 

Zástupci vítězných producentů převezmou diplomy a plakety z rukou ministra zemědělství v pátek 4. 10. 2013 v rámci doprovodného programu výstavy Zemědělec 2013 na výstavišti v Lysé nad Labem. Slavnostní ocenění začíná v 1. patře hlavní haly v 10 hodin. Tohoto programu se mohou zúčastnit všichni návštěvníci výstavy. Akci bude moderovat Marie Retková.

Během celé výstavy od 3. 10. do 6. 10. 2013 bude v hlavní hale u stánku Středočeská Regionální potravina možno oceněné produkty nejen ochutnat, ale i zakoupit.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Projekt ve Středočeském kraji organizuje již 4. rokem Regionální agrární komora Středočeského kraje.

Zařazeno v Aktuálně