KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 37. týdnu

15/09/14

Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU. Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo […]

Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.

Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.

V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.

 

Datum

Ohlásila země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

 

 

Potraviny

 

   11/09/2014

Německo

 Listeria monocytogenes (130 CFU/ g) v chlazeném salámu (sausage)

Německo

10/09/2014

Belgie

 Salmonella spp. (přítomnost/ 25g) v chlazených kuřecích řízcích a špízech

Belgie

10/09/2014

Nizozemsko

 Listeria monocytogenes (přítomnost/ 10g) a Salmonella spp. (přítomnost/ 25g) v kuřecícm špízu

Rumunsko, přes Rakousko

10/09/2014

Nizozemsko

 Listeria monocytogenes (přítomnost/ 10g) a Salmonella spp. (přítomnost/ 25g) v mraženém kuřecím špízu

Rumunsko, přes Rakousko

10/09/2014

Nizozemsko

 Listeria monocytogenes (v 1 z 5 vzorků/ 10g) a Salmonella spp. (ve 3 z 5 vzorků/ 25g) v mražených kuřecích špízech

Rumunsko, přes Rakousko

10/09/2014

Finsko

 Salmonella enteritidis (ve 2 z 5 vzorků/ 25g) v mraženém celém syrovém kuřeti

Belgie

10/09/2014

Švédsko

 Salmonella typhimurium ve vykostěném hovězím mase

Nizozemsko

10/09/2014

Nizozemsko

 Salmonella spp. v sezamových semenech (tahini)

Libanon, přes Polsko

09/09/2014

Nizozemsko

 Salmonella (přítomnost/ 10g) v mraženém vepřovém šašliku

Rumunsko, přes Rakousko

 

 

 

 

 

 

Krmiva

 

09/09/2014

Rakousko

 Salmonella spp. (přítomnost/ 25g) ve žvýkačkách pro psy

Německo

 

 

 

 

 

 

Materiály přicházející do styku s potravinami

 

 

 

 

 

Přehled všech notifikací v příslušném týdnu lze vyhledat zde.  

Zdroj: www.bezpečnostpotravin.cz

 

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.