Internetové stránky bezpecnostpotravin.cz představují činnost ICBP a poskytují přehlednou informaci o systému zajištění bezpečnosti potravin v ČR. Spotřebitelům přináší také žádané aktuální informace o závadných potravinách na trhu, o kvalitě a označování potravin. Nechybí zde tiskové zprávy dozorových orgánů, týdenní přehledy hlášení ze Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF), představení problematik biopotravin a geneticky modifikovaných potravin. Profesionálové ocení přístup k přehledu českých právních předpisů v oblasti potravin.
Webové stránky bezpecnostpotravin.cz jsou také oficiálním webem Koordinačního místa pro spolupráci s Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA). Proto je velký prostor věnován právě aktuálním informacím z EFSA a také možnostem spolupráce českých odborníků a odborných pracovišť s tímto nezávislým vědeckým pracovištěm.
Uživatelé internetových stránek mohou i nadále zdarma využívat oblíbené služby „e-mail list“. Po registraci je uživatelům zasílán souhrn aktuálních informací z oblasti bezpečnosti potraviny a aktuální zprávy o závadných potravinách, které v české tržní síti zachytily dozorové orgány, a to ve frekvenci, kterou si sami určí.
Spuštění revitalizovaných internetových stránek bezpecnostpotravin.cz navazuje na spuštění inovovaného webu www.viscojis.cz s aplikací www.viscojis.cz/teens v únoru letošního roku. Tyto stránky jsou zaměřené na otázky výživy všech věkových kategorií a návštěvníci zde také naleznou výukový program pro pedagogy a žáky 2. stupně základních škol „Výživa ve výchově ke zdraví“.
Ing. Jitka Götzová
ředitelka odboru bezpečnosti potravin