KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

6.ročník soutěže "Potravinářský výrobek Středočeského kraje"

22/01/13
Středočeský kraj

16.1.2013 Devítičlenná komise se středočeským hejtmanem Josefem Řihákem. plná velikost   V  budově Krajského úřadu Středočeského kraje se konalo hodnocení potravinářských výrobků přihlášených do šestého ročníku tradiční soutěže „Potravinářský výrobek Středočeského kraje“. V devítičlenné hodnotitelské komisi zasedali čelní představitelé Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Krajské veterinární správy, Krajské hygienické stanice Středočeského kraje a odborníci Středočeského kraje. […]

16.1.2013

Devítičlenná komise se středočeským hejtmanem Josefem Řihákem.
Devítičlenná komise se středočeským hejtmanem Josefem Řihákem.

 

V  budově Krajského úřadu Středočeského kraje se konalo hodnocení potravinářských výrobků přihlášených do šestého ročníku tradiční soutěže „Potravinářský výrobek Středočeského kraje“. V devítičlenné hodnotitelské komisi zasedali čelní představitelé Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Krajské veterinární správy, Krajské hygienické stanice Středočeského kraje a odborníci Středočeského kraje. Na výběru nejlepších pochutin se také účastnil středočeský hejtman Josef Řihák.

Do soutěže bylo přihlášeno celkem 80 potravinářských výrobků zastoupených v 7  kategoriích. Soutěžilo celkem 13 výrobců s výrobní kapacitou malého až středního rozsahu. Soutěžní výrobky byly hodnoceny podle čtyř odborných kritérií. V kategorii Mlýnské a pekárenské výrobky se jako nejlepší umístily výrobky vícezrnná houska, chléb Ovsík a chléb Havíř. V kategorii Mléko, mléčné výrobky byly oceněny ovocný tvaroh-citron a limetka, zmrzlina Bombato-pravá čokoláda a ovocný tvaroh-lesní plody. Ocenění za kategorii Lahůdky a cukrářské výrobky získaly zlaté Tiramisu, špaldový řez s jogurtem a Charme Panna cotta s lesními plody. V kategorii Alkoholické nápoje, víno (kromě piva) ocenění z bílých vín získal Ryzlink rýnský, pozdní sběr, ročník 2008. Z červených vín byl oceněn Svatý Vavřín, ročník 2008. V tradičně velmi atraktivní kategorii Masné výrobky byly jako nejlepší oceněny kachní roláda pečená, šunka Jaksepatří, králičí miniroláda a medvědí paštika zauzená. Kategorie Med, výrobky ze včelího medu měla oceněné tři druhy medu – květový med lipový, medovicový med lesní a med květový jarní pastovaný. V poslední kategorii Ostatní potravinářské výrobky a pivo patřily ke špičce polotmavé speciální pivo, tmavé speciální pivo a cukr bílý krupice camping.

Do této potravinářské soutěže se každoročně hlásí jak účastníci s určitými zkušenostmi z předchozích ročníků, tak i „nováčci“ z řad malých a středních výrobců, kteří by se rádi prosadili v tvrdé konkurenci na trhu se svými kvalitními výrobky.

Oficiální slavnostní vyhlášení výsledků 6. ročníku soutěže „Potravinářský výrobek Středočeského kraje“, proběhne na jarním ročníku výstavy Zemědělec 2013 na výstavišti v Lysé nad Labem dne 23. 3. 2013.

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.