KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Praha bude hostit mezinárodní konferenci AQUA 2012

30/04/12

Tisková zpráva – Kulatý stůl ministra zemědělství na téma Kvalita rybího masa bude jednou z akcí, která se uskuteční v rámci mezinárodní konference AQUA 2012. Od 1. do 5. září se uskuteční v Praze a jejím partnerem za Českou republiku bude Ministerstvo zemědělství a Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Konferenci […]

Tisková zpráva – Kulatý stůl ministra zemědělství na téma Kvalita rybího masa bude jednou z akcí, která se uskuteční v rámci mezinárodní konference AQUA 2012. Od 1. do 5. září se uskuteční v Praze a jejím partnerem za Českou republiku bude Ministerstvo zemědělství a Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Konferenci spoluorganizuje každých šest let Evropská akvakulturní společnost (EAS) a Světová akvakulturní společnost (WAS).

„Vzhledem k tomu, že jde o jedinečnou mezinárodní událost v akvakultuře a já dlouhodobě usiluji o posílení role hlavně sladkovodní akvakultury na poli Evropské unie, převzal jsem nad celou akcí záštitu. Je to ojedinělá akce, které se tradičně účastní více než dvě tisícovky lidí z celého světa. Pro nás je poctou ji hostit,“ řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

Účastníky kulatého stolu budou zástupci Ministerstva zemědělství, profesních sdružení a významní odborníci z řad výzkumných pracovišť a univerzit z celého světa. Budou hovořit například o kvalitě rybího masa a jeho prospěšnosti pro lidské zdraví, hygienické kvalitě masa sladkovodních ryb a o tom, jakými způsoby lze zkvalitnit rybí maso pro konzumenty.

Rybí maso obsahuje řadu látek, které jsou pro člověka nezbytné, ale lidský organismus si je sám vytvořit nedokáže. Jsou v něm biologicky vysoce hodnotné bílkoviny a tuky. Kvalita tuku v potravinách živočišného původu je jedním z důležitých faktorů, který má vliv na rozvoj civilizačních chorob, jde především o kardiovaskulární onemocnění, obezitu a diabetes. Vyvážená dieta se zastoupením ryb přispívá k prevenci onemocnění srdce a cév, u dětí podporuje zdravý růst a vývoj tělesných tkání.

Kateřina Böhmová
ředitelka Odboru komunikace MZe

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.