KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2014 – 2020

24/01/14
Ing. Aneta Nosková / KIS Vysočina

Vydáno: 22.1.2014 Autor: Odbor bezpečnosti potravin, MZe Schválená vládou ČR dne 8. 1. 2014 Usnesením vlády České republiky č. 25 ze dne 8. ledna 2014 byla schválena nová Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2014 – 2020 (dále jen "Strategie"). Schválením dokumentu vláda ČR potvrdila, že otázky bezpečnosti potravin a výživy jsou nadále jedněmi z jejích […]

Vydáno: 22.1.2014

Tisk článku
Autor: Odbor bezpečnosti potravin, MZe
Schválená vládou ČR dne 8. 1. 2014

Usnesením vlády České republiky č. 25 ze dne 8. ledna 2014 byla schválena nová Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2014 – 2020 (dále jen "Strategie"). Schválením dokumentu vláda ČR potvrdila, že otázky bezpečnosti potravin a výživy jsou nadále jedněmi z jejích priorit. Na přípravě dokumentu se podílela především Ministerstva zemědělství a zdravotnictví, ve spolupráci s ostatními rezorty a dalšími vládními a nevládními organizacemi.
Strategie je rozdělena do několika částí. V první části stručně popisuje současný stav zajištění bezpečnosti potravin v ČR, definuje jeho hlavní prvky, zdůrazňuje význam spolupráce v oblasti bezpečnosti potravin na národní úrovni a vyzdvihuje spolupráci s Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA). Dokument v této první části také popisuje aktuální situaci v oblasti výživy, která je jedním z klíčových faktorů primární prevence nejčastěji se vyskytujících chronických neinfekčních onemocnění (onemocnění srdce a cév, diabetes mellitus 2. typu, hypertenzní nemoc atd.).
V druhé části Strategie přináší východiska pro stanovení priorit. Uvedena je zde celá řada pozitivních a negativních trendů vč. popisu situace v oblasti legislativy, které charakterizují současnou situaci v oblasti bezpečnosti potravin a v oblasti výživy. Na základě uvedených charakteristik jsou v třetí části dokumentu definovány konkrétní priority pro období let 2014 – 2020, vč. uvedení zodpovědného rezortu či organizace.

DOKUMENT: Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2014 – 2020

Zdroj: Ministerstvo zemělství, Odbor bezpečnosti potravin

– See more at: http://www.bezpecnostpotravin.cz/strategie-bezpecnosti-potravin-a-vyzivy-2014-2020.aspx#sthash.A1JAAeWI.dpuf

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.