KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Aktuálně

novinky, termíny, informace nejen ze Středočeského kraje

22/02/14

Fakulta roku

Ing. Aneta Nosková / KIS Vysočina

Zdroj: silvarium.cz převzato z Týdeníku školství

14/02/14

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo výzvu v Operačním programu Rybářství

  12.2.2014 Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství vyhlásilo další výzvu v Operačním programu Rybářství 2007 – 2013. Zájemci mohou žádat o dotace na projekty týkající se vysazování úhoře říčního. Dotace mohou získat uživatelé rybářských revírů, kteří neprovozují svou činnost za účelem zisku. Příjem žádostí z OP Rybářství  začne 10. března 2014 a skončí 14. března 2014 […]

Zařazeno v Aktuálně, Novinky a akce

O mléku jen dobře, aneb o falešných poradcích

  Nelze samozřejmě všechny poradce házet do jednoho pytle, ale při pohledu na přehršel tzv. výživových poradců a jejich stránky by měl být čtenář více než obezřetný. Jaké je nejjednodušší vodítko? Nestačí pročítat diskusi, většinou laiků, ale především: Všímat si slovníku. A zbystřit, když se zpochybňuje účinnost státních dozorových orgánů, pozor! Uvědomit si, že odkazy […]

Stanovisko SZIF k výrokům pana Romana Vaňka, zakladatele Pražského kulinářského institutu

  13.02.2014 V neděli 9. února 2014 uvedla ČT 24 polední pořad Otázky Václava Moravce, který obsahoval také vstup Romana Vaňka ke kvalitě potravin. V tomto vstupu se pan Vaněk zmínil, že Hořické trubičky, které jsou oceněny značkou Regionální potravina, obsahují náplň z palmového oleje. Citujeme: „Poslední šmakuláda. Jak je možné, že v Hořických trubičkách […]

Ministr Juračka zastavil výběrová řízení za stovky miliónů

  11.2.2014 Tisková zpráva – Ministr zemědělství Marian Jurečka se rozhodl po prozkoumání podkladů zrušit nebo pozastavit několik výběrových řízení za stovky milionů korun. Pozastavené zakázky bude nutné přepracovat s ohledem na zachování maximální hospodárnosti nakládání s veřejnými prostředky. Marian Jurečka zrušil především výběrová řízení zaměřená na marketing. V prvé řadě jde o zakázku „Ryba sladkovodní“ […]

Zařazeno v Aktuálně

Profesionálové z praxe budou předávat zkušenosti studentům

  Zprostředkovat studentům praktické zkušenosti a promítnout do nich teoretické vědomosti, které získávají v průběhu studia, je hlavním cílem memorand o spolupráci, která 10. února 2014 uzavřela Česká zemědělská univerzita v Praze se zástupci firem EVERESTA, Mg Consulting, ONLINE jazyky – angličtina online pro samouky a veřejně prospěšnou společností Úhlava. Podepsané dohody přinášejí studentům České […]

Kontroly podmíněnosti 2014: Požadavky evidence zvířat

  12.2.2014 Včasné hlášení přemístění zvířat na hospodářství je od letošního roku nutným požadavkem kontrol podmíněnosti. S požadavky na evidenci a označování hospodářských zvířat jsou chovatelé již dlouhodobě dobře seznámeni a kontrola jejich dodržování je prováděna v rámci národních kontrol dozorovou organizací Česká plemenářská inspekce. Požadavky na evidenci a označování hospodářských zvířat – prasat, skotu, ovcí a […]

10/02/14

Zásluhou Lesů ČR odstraněny následky povodní u Prostřední Bečvy na vodním toku Kněhyně

  Hradec Králové, 10. února 2014 – Následky povodní z let 2009 a 2010 na vodním toku Kněhyně u obce Prostřední Bečva na Vsetínsku ve Zlínském kraji jsou díky úsilí státního podniku Lesy České republiky minulostí. Lesy ČR v místě nedávno dokončily důležité rekonstrukční práce za více než 24 milionů korun. Opravy probíhaly ve více než tří […]

Zařazeno v Aktuálně, Novinky a akce

Pozvánka na seminář 6.3 od České společnosti rostlinolékařů

09/02/14

Mele se pouze před zákazníkem

  6.2.2014 Tisková zpráva – Podle § 9 odst. 3 vyhlášky č. 326/2001 Sb. musí být mleté čerstvé maso připravováno jen před zákazníkem (spotřebitelem), výjimkou je mleté maso balené. Při kontrole v prodejně (výrobním prostoru) v Pardubicích nalezli inspektoři krajské veterinární správy 10 kg nebaleného mletého masa, které navíc bylo skladováno při nedostatečné teplotě. Nařídili […]