Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
Aktuálně »
Aktuálně
novinky, termíny, informace nejen ze Středočeského kraje
Lesy ČR úspěšně pokračují v tendru na lesnické práce od roku 2013
Otevřeny obálky s nabídkami na 31 územních jednotek Hradec Králové dne 22. srpna 2012 – Lesy České republiky, s.p. úspěšně pokračují v tendru na lesnické práce od roku 2013 do roku 2017 a otevřely obálky s nabídkami na 31 smluvní územní jednotku (SÚJ). Otevírání obálek s nabídkami bylo veřejné a po otevření obálky byla vždy zveřejněna i […]
Zařazeno v Aktuálně, Novinky a akce
Chodská pomazánka s lososem a olivovým olejem
I Kozina by se… tomu smál Datum poslední aktualizace: 09.08.2012 Chodská pomazánka s lososem a olivovým olejem? Že by další chodská specialita, kromě chodských koláčů a dudáckých slavností? Zřejmě nikoli, jde o tavený výrobek, balení typu „buřtík“ o váze 100 g, ze kterého se zmíněná dobrota vytlačuje.Překvapeni byli inspektoři Krajské veterinární správy pro Plzeňský kraj, když […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Výzva k předkládání projektů- MAS Podlipansko
MAS Podlipansko, o.p.s. vyhlašuje v souladu s pravidly Programu rozvoje venkova VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ Číslo výzvy: 2/2012 (17.kolo PRV) Program: Program rozvoje venkova Prioritní osa: IV.LEADER Oblast podpory: IV.I.2 Realizace místní rozvojové strategie Název realizované strategie: Cesty k lidem Registrační číslo žádosti o realizaci SPL: 08/005/41100/120/000152 Územní vymezení podpory: Barchovice, Bečváry, […]
Zařazeno v Aktuálně, Místní akční skupiny a mikroregiony
Tuňák s histaminem byl zlikvidován
Datum poslední aktualizace: 08.08.2012 Po pozření vietnamského tuňáka pocítili v Belgii někteří lidé nevolnost, a to bylo důvodem pro rychlé varování systémem RASFF těm zemím, kam zásilky mražených filetů směřovaly. Vyšetřením byl totiž zjištěn nadlimitní výskyt histaminu. Do ČR bylo doručeno v polovině července ve dvou zásilkách celkem 90 kg mražených steaků tuňáka bez kůže, které byly […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
V Pivovaru Ferdinand se 1. září otevře Posázavské tržiště
Sýrové speciality, čaje, sušenky, pivo, víno, keramika, dřevěné hračky, šperky i ukázky řemesel čekají na návštěvníky Posázavského tržiště aneb Trhu regionálních výrobků Rakovnicka a Posázaví, který se uskuteční 1. září v areálu benešovského Pivovaru Ferdinand. Návštěvníci si budou moci projít také novou herní a naučnou stezku, která je zasvětí do tajů výroby piva. Tržiště je […]
Zařazeno v Aktuálně, Místní akční skupiny a mikroregiony
Časopis Venkov 1206
Zařazeno v Aktuálně
Lesy ČR rozvijejí spolupráci s Českým svazem ochránců přírody v ochraně kriticky ohroženého druhu rostlin – zvonovce liliolistého
Zvonovec liliolistý (Adenophora liliifolia) je vzácná lesní bylina rostoucí jenom na několika málo místech v České republice. Jedním z těchto míst je pohoří Džbán na pomezí Kladenska, Lounska a Rakovnicka. Lesy ČR i proto již několikátým rokem spolupracují s dobrovolníky z Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) Silvatica na vyhledávání a ochraně zvonovce a dalších zvláště chráněných rostlin ve Džbánu. […]
Zařazeno v Aktuálně, Novinky a akce
Doporučené Žádosti o dotaci – I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
Zařazeno v Aktuálně, Program rozvoje venkova
Pekařské výrobky ze zmrazených polotovarů budou od 1.8.2012 povinně označované
31.7.2012 Tisková zpráva – Nebalené pekařské výrobky dopékané v obchodech ze zmrazených polotovarů nebo prodávané rozmrazené hotové produkty budou muset být od 1.8.2012 odlišeny od čerstvě upečených výrobků. Tato povinnost je zakotvena v nové vyhlášce Ministerstva zemědělství upravující značení pekárenských výrobků, která 1. srpna vstoupí v platnost. Ministerstvo vyhláškou reaguje na negativní zkušenosti řady spotřebitelů s dosud […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin