Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
Aktuálně »
Aktuálně
novinky, termíny, informace nejen ze Středočeského kraje
Reforma SZP po roce 2013
Návrhy Evropské komise na reformu Společné zemědělské politiky EU vzbudily smíšené reakce.
Zařazeno v Aktuálně
Ochutnávka na Farmářském trhu v Dobříši
Zařazeno v Aktuálně
Fotografie ze slavnostního předávání ocenění v Lysé nad Labem 7.10.2011
Zařazeno v Aktuálně
SZIF 17.10. 2011 zahájil vyplácení dotací zemědělcům hospodařícím v méně příznivých oblastech.
Praha 17.10. 2011 – Státní zemědělský intervenční fond dnes zahájil vyplácení dotací žadatelům hospodařícím v méně příznivých oblastech (LFA). Z celkového počtu 12 447 přijatých žádostí, bylo k dnešnímu dni odesláno 8 202 rozhodnutí, z nichž 312 již nabylo právní moc a bylo předáno k vyplacení. Během dnešního dne bude vyplaceno minimálně 91 000 000 […]
Mikrosenzory ke zlepšení kvality potravin
Senzory mapující mikrostrukturu potravin by měly zlepšit nutriční složení a bezpečnost potravin. Jak může potravinářský průmysl optimalizovat výrobní procesy a zlepšit kvalitu svých výrobků? Skupina výzkumníků se domnívá, že klíč spočívá ve získání větších znalostí o mikrostruktuře potravin a v současné době spolupracuje na vědeckém projektu s cílem vyvinout systém senzorů, který by to umožnil. Iniciativa […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Věda a výzkum
Výzkumný projekt na využití syrovátky
V rámci projektu Wheylayer, financovaného EK, se využitím syrovátky k výrobě obalů na potraviny zabývá 14 partnerských organizací z celé EU. Nedávné vědecké studie prokázaly, že vedlejší produkt při výrobě sýrů – syrovátka – se chová jako dobrá izolační fólie s přijatelnou mechanickou integritou. Na projektu vývoje nového bioplastu ze syrovátky (WheyLayer, 7. RP financovaný Evropskou komisí, Research for SME- Associations, […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Věda a výzkum
Nabídka akcí Národního zemědělského muzea
22. – 23. října 2011 (10 – 17 hod.) MYSLIVECKÝ VÍKEND – ukázky práce myslivců a lesníků, sokolníci, kynologové, trubači apod. (dvůr NZM Praha)SELSKÝ VÍKEND – stánkový prodej farmářských produktů (dvůr NZM Praha) – ve spolupráci s o.s. Český um – Artificium Bohemicum 12. – 13. listopadu 2011 (10 – 17 hod.) LETENSKÁ HUSA A KOŠT SVATOMARTINSKÉHO VÍNA […]
Zařazeno v Akce a semináře, Aktuálně
Fotografie z vyhlášení nejlepších zemědělských hospodářů 2011 Středočeského kraje
Zařazeno v Aktuálně, Zemědělský hospodář 2011
Středočeští regionální výrobci převzali ocenění
Sedm regionálních potravinářských produktů bylo oceněno značkou středočeská Regionální potravina. Ocenění převzali jejich výrobci minulý týden v rámci výstavy Zemědělec na Výstavišti v Lysé nad Labem od náměstka ministra zemědělství Juraje Chmiela, náměstka hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery a zástupkyně Agrární komory Zlaty Koukolíčkové. „Projekt Regionální potravina je určen na podporu malých a středních výrobců […]
Zařazeno v Aktuálně
Ochutnávka v Benešově
Zařazeno v Aktuálně