Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
Aktuálně »
Aktuálně
novinky, termíny, informace nejen ze Středočeského kraje
Historie špekáčků
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Hrozí něco českým lesům?
Zařazeno v Aktuálně, Novinky a akce
Trable s čuníky.
Zařazeno v Aktuálně, Živočišná výroba
O oranžové stuze v soutěži Vesnice roku
Pravý špekáček při pečení voní, ošizený začne na ohni čmoudit
Tisková zpráva – Nejčastějším druhem masa, který lidé jedí v zemích Evropské unie, je vepřové. Mezi jeho největší spotřebitele ve světě patří Česká republika. Češi jsou také, zejména nyní, kdy začíná sezona grilování, nadšenými konzumenty špekáčků. Co má a může, kromě vepřového, ještě obsahovat poctivý špekáček a jak vypadá opečený na ohni v porovnání s […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Tradiční špekáčky
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Začala platit novela vyhlášky o nealkoholických nápojích, pivu, lihovinách a dalších druzích potravin
Tisková zpráva – Zejména oblast nealkoholických nápojů, piva a lihovin upravuje novela vyhlášky, která začala platit 1. května 2011. Obsahuje například nové členění skupin piva a upravuje používání slova „starý“ u destilátů. Ministerstvo zemědělství chtělo novelizací kromě jiného reflektovat nové postupy při výrobě potravin uvedených v této vyhlášce. „Nejvýraznější změny nastávají v oblasti výroby piva, vyhláška […]
Zařazeno v Aktuálně, Potravinářství
Česko si stojí za tradičním pomazánkovým máslem
Tisková zpráva – Boj za pomazánkové máslo nevzdáváme a vyčerpáme všechny možnosti, jak současné negativní stanovisko EK zvrátit, protože se stále domníváme, že pomazánkové máslo lze považovat za zaručenou tradiční specialitu podle platné legislativy EU. Odmítnutí udělit pomazánkovému máslu právo užívat logo zaručené tradiční speciality považuje Česko za diskriminaci. „Chceme zachovat označení, na které jsou […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Živočišná výroba
Cukrové plánování se unii vymklo
Cukrové plánování se unii vymklo Nebývalý rozkvět cukerní turistiky. I takový je důsledek drastické cukerní reformy, kterou před pěti lety spustila Evropská unie. Trh s cukrem reformovala tak úspěšně, až je ho nedostatek. Poláci nyní skupují cukr v německých obchodech, Maďaři zase jezdí „bílit" regály do sousedního Rakouska. Karta se obrátila. V Polsku, kde cukr býval tradičně nejlacinější, vylétly […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Rostlinná výroba
Posázavské kukátko zavede děti do světa strašidel
Posázavské kukátko zavede děti do světa strašidel Společnost Posázaví o.p.s. vydala nové Posázavské kukátko – barevný dětský časopis s příběhy, omalovánkami, křížovkami a kvízy. Malé čtenáře tentokrát zavede do světa strašidel. Představí jim posázavské čerty, draky, víly i lesní houbáky. Časopis je k dostání zdarma v informačních centrech a přímo v kanceláři společnosti v Benešově. „Některá strašidla, o […]
Zařazeno v Aktuálně, Místní akční skupiny a mikroregiony