Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
Bezpečnost potravin
Zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin
Reakce na článek v MF Dnes: Produkce biopotravin opět v rukou novinářů aneb nová příležitost osvětlit, jak to s biopotravinami doopravdy je.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Ekologické zemědělství
Reakce na článek o biopotravinách v MF Dnes
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Ekologické zemědělství
Nová verze webových stránek věnovaných bezpečnosti potravin přináší informace o kvalitě a jejich označování i aktuální zprávy o rizikových potravinách na trhu.
Tisková zpráva – Ve středu 1. 6. 2011 uvedlo Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství (dále ICBP) do ostrého provozu novou revitalizovanou verzi webových stránek www.bezpecnostpotravin.cz, které jsou již od roku 2002 spolehlivým zdrojem informací z oblasti bezpečnosti potravin a potravin obecně. Aktualizaci stávajících textů a nové texty připravili pracovníci Ministerstva zemědělství a Ústavu zemědělské […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Historie špekáčků
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Pravý špekáček při pečení voní, ošizený začne na ohni čmoudit
Tisková zpráva – Nejčastějším druhem masa, který lidé jedí v zemích Evropské unie, je vepřové. Mezi jeho největší spotřebitele ve světě patří Česká republika. Češi jsou také, zejména nyní, kdy začíná sezona grilování, nadšenými konzumenty špekáčků. Co má a může, kromě vepřového, ještě obsahovat poctivý špekáček a jak vypadá opečený na ohni v porovnání s […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Tradiční špekáčky
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Česko si stojí za tradičním pomazánkovým máslem
Tisková zpráva – Boj za pomazánkové máslo nevzdáváme a vyčerpáme všechny možnosti, jak současné negativní stanovisko EK zvrátit, protože se stále domníváme, že pomazánkové máslo lze považovat za zaručenou tradiční specialitu podle platné legislativy EU. Odmítnutí udělit pomazánkovému máslu právo užívat logo zaručené tradiční speciality považuje Česko za diskriminaci. „Chceme zachovat označení, na které jsou […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Živočišná výroba
Cukrové plánování se unii vymklo
Cukrové plánování se unii vymklo Nebývalý rozkvět cukerní turistiky. I takový je důsledek drastické cukerní reformy, kterou před pěti lety spustila Evropská unie. Trh s cukrem reformovala tak úspěšně, až je ho nedostatek. Poláci nyní skupují cukr v německých obchodech, Maďaři zase jezdí „bílit" regály do sousedního Rakouska. Karta se obrátila. V Polsku, kde cukr býval tradičně nejlacinější, vylétly […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Rostlinná výroba
Výroba a kontrola masných specialit
Výroba a kontrola tzv. zaručených tradičních (masných) specialit 28.3.2011 Nedávno nabyla účinnosti nová nařízení Evropské komise vztahující se ke čtyřem „zaručeným tradičním specialitám“. Nařízení byla vydána v souvislosti se zápisem těchto masných výrobků do rejstříku Zaručených tradičních specialit, který vede Evropská komise. Jedná se o „Špekáčky“, „Lovecký salám“, „Spišské párky“ a „Liptovský salám“. Problematiku „Zaručených […]
Zařazeno v Bezpečnost potravin