Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
Bezpečnost potravin
Zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin
Značku Klasa má 15 nových výrobků. Patří mezi ně také Zahradní limonáda Tátův sad nebo víno Marhulové
Obliba značky KLASA stoupá nejen u spotřebitelů, ale také výrobců. Zájem o ni mají nejen prověřené společnosti, které logo Klasa již na řadě svých výrobků používají a pravidelně se uchází o její opětovné udělení, ale také zcela noví producenti. Mezi 15 nově oceněnými výrobky najdete také Zahradní limonádu Tátův sad od Jana Abta a dezertní víno Marhulové z Vinařství Lacina.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, POTRAVINÁŘSTVÍ
Potravinářská inspekce zakázala prostředek na hubnutí s 20x nižším obsahem vitamínu oproti informaci na obalu
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Prestižní značku Klasa získalo na Žofíně 14 výrobců
Ocenění kvality KLASA převzalo 14 tuzemských producentů z rukou ministra zemědělství Miroslava Tomana a generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Martina Šebestyána. Na slavnostním večeru v pražském paláci Žofín získalo tuto prestižní značku celkem 34 výrobků.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Používaný slunečnicový olej
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce blo zjištěno: Vzorek byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – chuť a vůně oleje byly nahořklé, palčivé, typické pro přepálený olej.s
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Používaný fritovací olej jednodruhový
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – chuť a vůně oleje byly palčivé, typické pro přepálený olej. Byl patrný modrošedý kouř, v oleji se vyskytovaly drobné přepálené částice
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Používaný rostlinný olej
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Chuť a vůně byly palčivé, nahořklé, typické pro přepálený olej.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Obyčejný točený
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Výrobek silně zapáchal po kažení. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Potravina měla prošlé datum použitelnosti
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Cibulka lahůdková 3500g
Kontrolou bylo zjištěno: Výrobek obsahoval konzervant – oxid siřičitý v množství vyšším, než připouští příslušný právní limit.
Na obale nebylo uvedeno správně označení, že výrobek alergen – oxid siřičitý a siřičitany obsahuje.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin