Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
Bezpečnost potravin
Zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin
Bezpečnost potravin: masné výrobky
Bezpečnost potravin: vybrané masné výrobky 28.3.2011 Novela vyhlášky č. 326/2001 Sb., stanoví základní suroviny (složení vybraných masných výrobků) a smyslové požadavky pro tyto produkty. Smyslovými požadavky jsou například chuť, vůně, vzhled, konzistence nebo barva, výrobek musí být také označen odpovídající jakostní třídou. Dále to jsou chemické a fyzikální požadavky na vybrané masné produkty – jako […]
Zařazeno v Bezpečnost potravin
Víš, co jíš
Nové webové stránky usnadní spotřebitelům výběr potravin.
Zařazeno v Bezpečnost potravin
KUŘE ČESKÉ, VZDUCHEM CHLAZENÉ.
První vlaštovkou v označování kvalitních domácích potravin může být kuře 28.1.2011 Tisková zpráva – Zpracování drůbežího masa je v Česku na vysoké úrovni. Ministr zemědělství Ivan Fuksa a zástupci potravinářských a zemědělských odborníků i výrobců se o tom přesvědčili na návštěvě moderní porážky drůbeže v Modřicích u Brna. Nálepky s nápisy „kuře české, vzduchem chlazené“ a […]
Zařazeno v Bezpečnost potravin
Potraviny jsou nezávadné?!
Potraviny na českém trhu jsou nezávadné, potvrdily to nejnovější průběžné výsledky testů Státní zemědělské a potravinářské inspekce 14.1.2011 Tisková zpráva – V pořádku jsou všechny dosud kontrolované vzorky na trhu, které Státní zemědělská a potravinářská inspekce odebírá už od 5. ledna a prověřuje v souvislosti s dioxinovým rizikem v sousedním Německu. Inspektoři SZPI odebírali vzorky […]
Zařazeno v Bezpečnost potravin
Záruky jakosti potravin
Evropská komise přijala „balíček o jakosti“.
Zařazeno v Bezpečnost potravin
Iniciativa producentů potravin
Podpora českých potravin našla záštitu u agrární komory.
Zařazeno v Bezpečnost potravin
Česká biopotravina roku
Uzávěrka přihlášek do 9. ročníku soutěže je 31. prosince 2010.
Zařazeno v Bezpečnost potravin
POZOR NA FALEŠNÉ AUDITORY
Pozor na falešné auditory Článek : 104406 ; Vydáno : 17.9. 2010 ; Autor : Eva Lemonová Státní veterinární správa ČR upozorňuje prostřednictvím krajských správ podnikatele na takové „dobráky“, kteří jim nabízejí pomoc před auditem kontrolního systému. S problémy s falešnými inspektory se setkaly již také jiné státní dozorové orgány, nyní má obdobnou zkušenost i Státní veterinární správa. O […]
Zařazeno v Bezpečnost potravin
České potraviny na farmářských trzích v Praze
Velkému zájmu se přizpůsobují jednotlivé městské části.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Česká biopotravina roku 2009
Vítězem 8. ročníku soutěže se stal švestkový džem.
Zařazeno v Bezpečnost potravin