KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Bezpečnost potravin

Zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin

28/03/11

Bezpečnost potravin: masné výrobky

Bezpečnost potravin: vybrané masné výrobky 28.3.2011 Novela vyhlášky č. 326/2001 Sb., stanoví základní suroviny (složení vybraných masných výrobků) a smyslové požadavky pro tyto produkty. Smyslovými požadavky jsou například chuť, vůně, vzhled, konzistence nebo barva, výrobek musí být také označen odpovídající jakostní třídou. Dále to jsou chemické a fyzikální požadavky na vybrané masné produkty – jako […]

Zařazeno v Bezpečnost potravin

28/02/11

Víš, co jíš

Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Nové webové stránky usnadní spotřebitelům výběr potravin.

Zařazeno v Bezpečnost potravin

31/01/11

KUŘE ČESKÉ, VZDUCHEM CHLAZENÉ.

První vlaštovkou v označování kvalitních domácích potravin může být kuře 28.1.2011 Tisková zpráva – Zpracování drůbežího masa je v Česku na vysoké úrovni. Ministr zemědělství Ivan Fuksa a zástupci potravinářských a zemědělských odborníků i výrobců se o tom přesvědčili na návštěvě moderní porážky drůbeže v Modřicích u Brna. Nálepky s nápisy „kuře české, vzduchem chlazené“ a […]

Zařazeno v Bezpečnost potravin

17/01/11

Potraviny jsou nezávadné?!

Potraviny na českém trhu jsou nezávadné, potvrdily to nejnovější průběžné výsledky testů Státní zemědělské a potravinářské inspekce 14.1.2011 Tisková zpráva – V pořádku jsou všechny dosud kontrolované vzorky na trhu, které Státní zemědělská a potravinářská inspekce odebírá už od 5. ledna a prověřuje v souvislosti s dioxinovým rizikem v sousedním Německu. Inspektoři SZPI odebírali vzorky […]

Zařazeno v Bezpečnost potravin

17/12/10

Záruky jakosti potravin

Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Evropská komise přijala „balíček o jakosti“.

Zařazeno v Bezpečnost potravin

12/10/10

Iniciativa producentů potravin

Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Podpora českých potravin našla záštitu u agrární komory.

Zařazeno v Bezpečnost potravin

11/10/10

Česká biopotravina roku

Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Uzávěrka přihlášek do 9. ročníku soutěže je 31. prosince 2010.

Zařazeno v Bezpečnost potravin

20/09/10

POZOR NA FALEŠNÉ AUDITORY

Pozor na falešné auditory Článek : 104406 ; Vydáno : 17.9. 2010 ; Autor : Eva Lemonová Státní veterinární správa ČR upozorňuje prostřednictvím krajských správ podnikatele na takové „dobráky“, kteří jim nabízejí pomoc před auditem kontrolního systému. S problémy s falešnými inspektory se setkaly již také jiné státní dozorové orgány, nyní má obdobnou zkušenost i Státní veterinární správa. O […]

Zařazeno v Bezpečnost potravin

28/04/10

České potraviny na farmářských trzích v Praze

Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Velkému zájmu se přizpůsobují jednotlivé městské části.

12/04/10

Česká biopotravina roku 2009

Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Vítězem 8. ročníku soutěže se stal švestkový džem.

Zařazeno v Bezpečnost potravin