Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
Bezpečnost potravin
Zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin
Tisková oprava Pravidel pro opatření I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům pro 7. kolo příjmu žádostí
V Pravidlech pro žadatele, která byla zveřejněna na internetových stránkách při vyhlášení 7. kola příjmu žádostí, byl z důvodu tiskové chyby v příloze č. 10 (čestném prohlášení) uveden nesprávný procentní podíl příjmů/výnosů z produkce biopotravin, ke kterému se žadatel čestným prohlášením zavazuje. Ačkoli ke splnění podmínek preferenčního kritéria postačuje 10% podíl výroby biopotravin, v čestném prohlášení bylo uvedeno 45 %
Zařazeno v Bezpečnost potravin, Rostlinná výroba
Zmírnění veterinárních požadavků na zpracování a prodej potravin
Nová vyhláška č. 128/2009 Sb. umožňuje přizpůsobení požadavků pro některé potravinářské podniky, v nichž se zachází se živočišnými produkty.
Zařazeno v Bezpečnost potravin
Nová služba pro spotřebitele
Ministerstvo zemědělství a jeho Informační centrum bezpečnosti potravin zprovoznilo pro spotřebitele novou službu.
Zařazeno v Bezpečnost potravin
Nutriční vlastnosti drůbežího masa
Zdroj: Inform. centrum bezpečnosti potravin, autor: Mgr. Jana Beránková
Zařazeno v Bezpečnost potravin
Systém zajištění bezpečnosti (zdravotní nezávadnosti) potravin v ČR
Bezpečnost potravin se stala jednou z priorit, na kterou se Vláda ČR zaměřila před vstupem České republiky do Evropské unie.
Autor: ing. M. Pospíšilová, ICBP
Zařazeno v Bezpečnost potravin
Seznam laboratoří pověřených k provádění rozborů vína
Seznam laboratoří pověřených Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí k provádění laboratorních rozborů pro účely hodnocení a zatřiďování vína na období 1.11.2008 do 31.10.2009
Zařazeno v Bezpečnost potravin
Požadavky na ochranu životního prostředí a jejich dopady dokonkurenceschopnosti zpracovatelských podniků
Seminář PK 20.1.2009 Praha
Zařazeno v Akce a semináře, Bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin chce spolupracovat s MZe při předsednictví
Tisková zprávaPraha, 11. prosince 2008
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Inspekce zveřejní žebříček řetězců
Zdroj: Agroweb, Přibík Oldřich (9.12.2008)
Zařazeno v Bezpečnost potravin