Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
POTRAVINÁŘSTVÍ
Mele se pouze před zákazníkem
6.2.2014 Tisková zpráva – Podle § 9 odst. 3 vyhlášky č. 326/2001 Sb. musí být mleté čerstvé maso připravováno jen před zákazníkem (spotřebitelem), výjimkou je mleté maso balené. Při kontrole v prodejně (výrobním prostoru) v Pardubicích nalezli inspektoři krajské veterinární správy 10 kg nebaleného mletého masa, které navíc bylo skladováno při nedostatečné teplotě. Nařídili […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Biologické účinky a toxicita kadmia
Zdroj: bezpecnostpotravin.cz
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Přehledy výsledků kvality nakupovaného mléka za rok 2013
Zdroj: cmsch.cz
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Živočišná výroba
Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2014 – 2020
Vydáno: 22.1.2014 Autor: Odbor bezpečnosti potravin, MZe Schválená vládou ČR dne 8. 1. 2014 Usnesením vlády České republiky č. 25 ze dne 8. ledna 2014 byla schválena nová Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2014 – 2020 (dále jen "Strategie"). Schválením dokumentu vláda ČR potvrdila, že otázky bezpečnosti potravin a výživy jsou nadále jedněmi z jejích […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Kdo chce odčervovat spárkatou zvěř, může, ale pouze za podmínek stanových KVS
Zdroj: bezpecnostpotravin.cz
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Poradenství
Komise hodnotila nejlepší potravinářský výrobek Středočeského kraje, výsledky budou vyhlášeny na březnové výstavě "Zemědělec 2014".
14.1.2014 Členové hodnotitelské komise mají odborné oprávnění k provádění smyslového hodnocení potravinářských produktů. Dnes 14. ledna se uskutečnilo pod patronátem středočeského hejtmana Josefa Řiháka v budově Krajského úřadu Středočeského kraje hodnocení výrobků přihlášených do soutěže „Potravinářský výrobek Středočeského kraje 2013“. Výsledky budou oznámeny 22. března na výstavě „Zemědělec 2014“ v Lysé nad Labem. „Minulý […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
SZPI zakázala oplatky v distribuci spol. TESCO Stores ČR
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Tesco Stores ČR, a.s. neprodleně stáhnout z tržní sítě závadnou potravinu Wafers chocolate & hazelnut OATLAND, Oplatky s lísko-ořechovým krémem máčené v čokoládě v balení o hmotnosti 400 g a s označením data minimální trvanlivosti do 18. 3. 2014, země původu: Polsko. Na obalu výrobce uvádí: „…může obsahovat stopy jiných skořápkových […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
MZe podporuje kvalitní zdravé potraviny
Nevhodná výživa se dotýká i populace ČR, proto Ministerstvo zemědělství podporuje kvalitní zdravé potraviny s jasným původem 17.10.2013 Tisková zpráva – Nedostatečná a nevhodná výživa má na společnost ohromný dopad, který přichází v mnoha různých formách a kromě zdravotních rizik přináší také značné ekonomické problémy. Uvedla to na semináři na Ministerstvu zemědělství u příležitosti dnešního […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
V žampionech z Polska bylo čtyřikrát víc pesticidů proti limitu
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) vložila informaci do evropského systému rychlého varování a s dovozcem HIGHGATE z Lanžova na Trutnovsku zahájila správní řízení o uložení sankce, informoval v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Jednatel společnosti Ladislav Hloušek dnes ČTK řekl, že firma již změnila dodavatele žampionů. "Za zvýšeným výskytem pesticidů v žampionech je zřejmě […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin