Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
POTRAVINÁŘSTVÍ
Prestižní značku Klasa získalo na Žofíně 14 výrobců
Ocenění kvality KLASA převzalo 14 tuzemských producentů z rukou ministra zemědělství Miroslava Tomana a generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Martina Šebestyána. Na slavnostním večeru v pražském paláci Žofín získalo tuto prestižní značku celkem 34 výrobků.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Používaný slunečnicový olej
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce blo zjištěno: Vzorek byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – chuť a vůně oleje byly nahořklé, palčivé, typické pro přepálený olej.s
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Používaný fritovací olej jednodruhový
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – chuť a vůně oleje byly palčivé, typické pro přepálený olej. Byl patrný modrošedý kouř, v oleji se vyskytovaly drobné přepálené částice
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Používaný rostlinný olej
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Chuť a vůně byly palčivé, nahořklé, typické pro přepálený olej.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Obyčejný točený
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Výrobek silně zapáchal po kažení. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Potravina měla prošlé datum použitelnosti
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Cibulka lahůdková 3500g
Kontrolou bylo zjištěno: Výrobek obsahoval konzervant – oxid siřičitý v množství vyšším, než připouští příslušný právní limit.
Na obale nebylo uvedeno správně označení, že výrobek alergen – oxid siřičitý a siřičitany obsahuje.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Státní zemědělský intervenční fond získal třetí místo v soutěži Effie
Státní zemědělský intervenční fond získal v soutěži Effie 3. místo za svou kampaň „Edukační projekt Pospolu u stolu“. Kampaň značek kvality se tentokrát zaměřila na dětské strávníky a připravila pro ně originální výukový materiál, který má školáky pobavit a přesvědčit, že konzumace kvalitních potravin je pro ně správnou volbou.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Hrozny révy vinné bílé bezpeckové
V hroznech byl téměř čtyřnásobně překročen maximální limit reziduí pesticidu cyflufenamidu.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Použitý fritovací olej
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Vzorek byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – chuť a vůně oleje byly hořké, palčivé, typické pro přepálený olej, byl patrný modrošedý kouř. V oleji byl zjištěn mírný výskyt přepálených částic.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin