KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

POTRAVINÁŘSTVÍ

22/11/19

Prestižní značku Klasa získalo na Žofíně 14 výrobců

Ocenění kvality KLASA převzalo 14 tuzemských producentů z rukou ministra zemědělství Miroslava Tomana a generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Martina Šebestyána. Na slavnostním večeru v pražském paláci Žofín získalo tuto prestižní značku celkem 34 výrobků.

20/11/19

Používaný slunečnicový olej

Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce blo zjištěno: Vzorek byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – chuť a vůně oleje byly nahořklé, palčivé, typické pro přepálený olej.s

Používaný fritovací olej jednodruhový

Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – chuť a vůně oleje byly palčivé, typické pro přepálený olej. Byl patrný modrošedý kouř, v oleji se vyskytovaly drobné přepálené částice

Používaný rostlinný olej

Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Chuť a vůně byly palčivé, nahořklé, typické pro přepálený olej.

Obyčejný točený

Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Výrobek silně zapáchal po kažení. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Potravina měla prošlé datum použitelnosti

Cibulka lahůdková 3500g

Kontrolou bylo zjištěno: Výrobek obsahoval konzervant – oxid siřičitý v množství vyšším, než připouští příslušný právní limit.
Na obale nebylo uvedeno správně označení, že výrobek alergen – oxid siřičitý a siřičitany obsahuje.

14/11/19

Státní zemědělský intervenční fond získal třetí místo v soutěži Effie

Státní zemědělský intervenční fond získal v soutěži Effie 3. místo za svou kampaň „Edukační projekt Pospolu u stolu“. Kampaň značek kvality se tentokrát zaměřila na dětské strávníky a připravila pro ně originální výukový materiál, který má školáky pobavit a přesvědčit, že konzumace kvalitních potravin je pro ně správnou volbou.

11/11/19

Hrozny révy vinné bílé bezpeckové

V hroznech byl téměř čtyřnásobně překročen maximální limit reziduí pesticidu cyflufenamidu.

Použitý fritovací olej

Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Vzorek byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – chuť a vůně oleje byly hořké, palčivé, typické pro přepálený olej, byl patrný modrošedý kouř. V oleji byl zjištěn mírný výskyt přepálených částic.

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.