Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
ZEMĚDĚLSTVÍ
Témata
→ Agroturistika → Ekologické zemědělství → Rostlinná výroba → Věda a výzkum → Zemedělské školství → Zemědělský hospodář - ocenění → Zemědělský výzkum → Živočišná výroba → ŽněVyhlášení veřejné soutěže VaVal s počátkem řešení 2012
Vyhlášení dvoustupňové veřejné soutěže VaVaI s počátkem řešení 2012 v rámci programu Komplexní udržitelné systémy v zemědělství 2012–2018 „KUS“. Ministerstvo zemědělství vyhlašuje podle zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací), ve znění pozdějších předpisů, […]
Zařazeno v Aktuálně, Věda a výzkum, Zemědělský výzkum
Syrovátkové nápoje
Syrovátkové nápoje jsou určeny pro velmi širokou škálu konzumentů – od malých dětí až po seniory. Díky vysokému obsahu proteinů s vysokou nutriční hodnotou jsou syrovátkové nápoje ideálním zdrojem energie a živin zejména pro atlety. Syrovátkové bílkoviny jsou bohatým zdrojem aminokyselin s rozvětveným řetězcem (obsah BCAA je cca 26 %) jako izoleucin, leucin a valin. […]
Zařazeno v Aktuálně, Věda a výzkum, Zemědělský výzkum
Cena ministra zemědělství pro mladé vědecké pracovníky
Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Českou akademií zemědělských věd vyhlašuje veřejnou soutěž pro mladé vědecké pracovníky. Vydal: Přílohy Text vyhlášení na 2012 pro mladé (DOC, 50 KB) Statut a jednací řád pro ocenění VaV 2012 – pro mladé (DOC, 72 KB)
Zařazeno v Aktuálně, Věda a výzkum, Zemědělský výzkum
Cena ministra zemědělství za nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a experimentálního vývoje v roce 2012
Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Českou akademií zemědělských věd vyhlašuje veřejnou soutěž o nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a experimentálního vývoje. Vydal: Přílohy Text vyhlášení na 2012 – realizovaný výsledek (DOC, 51 KB) Statut a jednací řád pro ocenění VaV 2012 – realizované výsledky (DOC, 69 KB)
Zařazeno v Aktuálně, Věda a výzkum, Zemědělský výzkum
Snažíme se s plemenáři chovatelům prospět a nezatěžovat je "úřadováním"
19.01.2012 Společně s Českou plemenářskou inspekcí se snažíme chovatelům vycházet vstříc a nezatěžovat je kontrolami nad únosnou míru. Loni jsme s plemenáři uskutečnili 255 společných kontrol.Základem systému kontrol zdraví a pohody zvířat je zajistit identifikaci a evidenci hospodářských zvířat v souladu s platnou legislativou. Povinnost označovat a evidovat některé druhy hospodářských zvířat je v České republice zakotvena v zákoně č. […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Živočišná výroba
Vepřové maso je u nás v pořádku
13.01.2012 To, že ve vzorcích moče u sportovců na olympijských hrách v Číně byla zjištěna zakázaná látka clenbuterol, již bylo medializováno dříve. Nicméně na tuto problematiku loni v září na jednání Evropské komise upozornilo Německo – že se ve vepřovém mase v Číně častější zjišťují rezidua clenbuterolu (beta-blokátor). Případy se týkaly zjištění clenbuterolu u sportovců a turistů po […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Živočišná výroba
GAEC 11 – nový standard Cross compliance platný od 1.1.2012
nový standard platný od 1.1.2012
Zařazeno v Aktuálně, Rostlinná výroba
Pozvánka na ples ČZU v Praze
Žádost o navýšení IRM se podává do konce ledna 2012
do konce ledna 2012 se přijímají žádosti o navýšení výše mléčné kvóty u držitelů IRM
Zařazeno v Aktuálně, Živočišná výroba
Pekařský med patří do pečení
05.01.2012 Někdo se možná zeptá při pohledu do regálu v obchodě, co že je to za med, na kterém je napsáno „Pekařský med“? Je jiný? V čem se liší od „normálního“ medu?Musí samozřejmě splnit podmínky zdravotní nezávadnosti, jinak by nemohl být nabízen, ale jak z etikety vyplývá, je určen pro pekařské zpracování. Odlišný od medu určeného k přímé spotřebě […]
Zařazeno v Aktuálně, Rostlinná výroba