Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
ZEMĚDĚLSTVÍ
Témata
→ Agroturistika → Ekologické zemědělství → Rostlinná výroba → Věda a výzkum → Zemedělské školství → Zemědělský hospodář - ocenění → Zemědělský výzkum → Živočišná výroba → ŽněČesko si stojí za tradičním pomazánkovým máslem
Tisková zpráva – Boj za pomazánkové máslo nevzdáváme a vyčerpáme všechny možnosti, jak současné negativní stanovisko EK zvrátit, protože se stále domníváme, že pomazánkové máslo lze považovat za zaručenou tradiční specialitu podle platné legislativy EU. Odmítnutí udělit pomazánkovému máslu právo užívat logo zaručené tradiční speciality považuje Česko za diskriminaci. „Chceme zachovat označení, na které jsou […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Živočišná výroba
Cukrové plánování se unii vymklo
Cukrové plánování se unii vymklo Nebývalý rozkvět cukerní turistiky. I takový je důsledek drastické cukerní reformy, kterou před pěti lety spustila Evropská unie. Trh s cukrem reformovala tak úspěšně, až je ho nedostatek. Poláci nyní skupují cukr v německých obchodech, Maďaři zase jezdí „bílit" regály do sousedního Rakouska. Karta se obrátila. V Polsku, kde cukr býval tradičně nejlacinější, vylétly […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Rostlinná výroba
Ekologičtí chovatelé nosnic jsou rozhořčeni.
Co je důležitější – obaly od vajec, barva a skořápky nebo kvalita obsahu? Chovatelé slepic, producenti biovajec, sdružení v PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců jsou rozhořčeni tvrzením odbornice na výživu Kamily Míkové. Ta na stránkách MF Dnes tvrdí, že slepice ve volných chovech, kterými se ekologické zemědělství vyznačuje, jsou ve větším stresu než ty nosnice, které […]
Zařazeno v Aktuálně, Ekologické zemědělství
Nový trend měření objemu ležícího dříví
Lesy ČR sledují nové trendy v měření objemu ležícího dříví v hráních Hradec Králové, 19. dubna 2011 – Lesy ČR průběžně sledují a vyhledávají nové technologie sloužící ke kontrole objemu a pohybu dřevní hmoty přímo v lesích. V této souvislosti se dnes na ředitelství státního podniku v Hradci Králové uskutečnila prezentace dánské firmy […]
Zařazeno v Aktuálně, Novinky a akce, Věda a výzkum
Analýza technologií chovů hospodářských zvířat vedoucí ke snížení emisí NH3 do ovzduší ze stájových prostor, uskladnění exkrementů a jejich aplikace na pole.
Zařazeno v Aktuálně, Věda a výzkum, Zemědělský výzkum, Živočišná výroba
MZe chce podporovat chov kuřat
Podpora českého zemědělství prospěje chovu kuřat 1.4.2011 Tisková zpráva – Produkce českých kuřat v současné době klesá. Přesvědčil se o tom i ministr zemědělství Ivan Fuksa při své dnešní návštěvě Školního zemědělského podniku v Lánech. Ten ještě v roce 2008 měl vlastní chov brojlerů, které se také rovnou na místě poráželi a zpracovávali. Kvůli výraznému […]
Zařazeno v Aktuálně, Živočišná výroba
MZe chce podporovat chov prasat
Podpora chovu prasat patří mezi priority Ministerstva zemědělství 4.4.2011 Tisková zpráva – Vepřové maso patří v České republice k těm nejoblíbenějším. Počty chovů prasat a prasnic se však snižují. O aktuální situaci se dnes přesvědčil i ministr zemědělství Ivan Fuksa při své návštěvě příbramského masokombinátu. Masokombinát v Příbrami je největším zpracovatelem masa a producentem masných výrobků […]
Zařazeno v Aktuálně, Živočišná výroba