KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

ZEMĚDĚLSTVÍ

17/03/06

Selská usedlost „Na Kačinách“

Vzdálenost od Prahy pouze 60km.
Bydlení na samotě v chráněném přírodním parku Źebrák-Džbány blízko Benešova. Selská usedlost obklopená lesy a loukami je ideálním místem pro rodiny s dětmi a lidi, kteří mají rádi přírodu a turistiku. Chov drobného domácího zvířectva (ovce, kachny, slepice, psi, kočky) umožní dětem seznámení s přírodou.

15/03/06

Využití přísevů do travních porostů pastvou skotu

ing František Smítal / KIS Pardubice

Náklady na obnovu trvalého travního porostu orbou přesahují v současné době 10 tis. Kč na hektar a přinášejí s sebou řadu dalších rizik jako je například půdní eroze, poškození nového drnu při pastvě, aj. Jednou z možností, jak zlepšit botanické složení trvalých travních porostů, jsou přísevy.
Zdroj: VÚRV Praha, Výzkumná stanice travních ekosystémů Jevíčko

Zařazeno v Živočišná výroba

19/01/06

Vršovice – Strnadovský mlýn

autor1

Původní mlýn ze 16. století s malou vodní elektrárnou rekonstruovaný na penzion .Tento objekt od pohledu lákavý a příjemný, je citlivě zasazen do krásné přírodní partie na rozhraní nejjižnější části okresů Příbram a Benešov a na rozhraní středních a jižních Čech, která svým charakterem připomíná Šumavu. Je ideálním prostředím pro relaxaci a odpočinek, pro pěší či cykloturistiku, v zimním období jsou zde dobré podmínky pro lyžování a běžky.

KUNÍČEK – dům s rybníkem a biozahradou

autor1

Pobyty jsou vhodné pro všechny milovníky přírody a zdravé výživy, zejména pro rodiny s dětmi. Úplně nejvýhodnější je objekt pro početnější rodinu, nebo pro dvě spřátelené rodiny, jež chtějí strávit dovolenou společně a mohou si tudíž objednat oba pokoje najednou – vznikne tím pro ně vyloženě poklidné soukromé prostředí k odpočinku.
Objekt je prastarou chalupou a pokoje i chodby si zachovávají styl starých zašlých časů.

16/11/05

Zpráva o trhu obilovin, olejnin a krmiv -X-2005

ing František Smítal / KIS Pardubice

Zpráva o trhu obilovin, olejnin a krmiv -X-2005

Zpráva o trhu s mlékem -X-2005

ing František Smítal / KIS Pardubice

Zpráva o trhu s mlékem -X-2005

10/11/05

Adresář subjektů pověřených MZe ke konání odborných kurzů

Státní rostlinolékařská služba Mastná, Belzová

Adresář subjektů pověřených MZe ke konání odborných kurzů k získání znalostí správné praxe v ochraně rostlin a bezpečného zacházení s přípravky na ochranu rostlin podle zákona č. 326/2004 Sb., o rostlinolékařské péči.

Zařazeno v Rostlinná výroba

10/10/05

EQUITANA Martinice

autor1

Pokud hledáte místo, kde najdete vysoký standard ubytování a stravování, pestrou paletu doplňkových sportovních a relaxačních služeb, prostory pro firemní setkání a k tomu všemu příjemný a ochotný personál, tak jste jej právě našli. Vítá vás Resort EQUITANA.
Projekt RESORT EQUITANA byl spolufinancován z prostředků programu SAPARD

03/10/05

Nařízení Komise (ES) č. 1535/2005 ze dne 22. září 2005

ing František Smítal / KIS Pardubice

Nařízení Komise (ES) č. 1535/2005 ze dne 22. září 2005, kterým se mění nařízení (ES) č. 1063/2005, pokud jde o množství, na které se vztahuje stálé nabídkové řízení pro vývoz pšenice obecné ze zásob české intervenční agentury

Zařazeno v Rostlinná výroba

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.